Banja Luka

Ulični prodavci ostave razbacane stvari

Ulični prodavci ostave razbacane stvari
Foto: NN arhiva | Ulični prodavci ostave razbacane stvari

BANJALUKA - Ulični prodavci posljednjih mjeseci ostavljaju nakon završetka pijačnog dana ispred ulaza na pijacu u naselju Lazarevo velike količine smeća.

Stara odjeća i obuća i druge stvari često su nakon kraja pijačnog dana razbacani po trotoaru, živoj ogradi i uz ogradu pijace.

Radnici "Čistoće" u redovnim akcijama uklanjanja ovog otpada nekad prikupe i pun manji kamion otpada.

"Zgrožena sam onim što viđam svakog vikenda u ovom dijelu grada. Ne znam ko ostavlja ogromne hrpe odjeće na trotoaru i kome pada na pamet da ostavlja smeće nasred ulice. Hrpe odjeće razbacane su po trotoaru i zelenoj površini, a stvari nekad budu zapetljane i za živu ogradu", kaže Sanja R.

Milan Plavšić, tehnički direktor "Čistoće", rekao je da se smeće oko pijace redovno prikuplja ponedjeljkom i srijedom.

"Radi se o standardnoj proceduri prikupljanja smeća. Skupljanje velikih količina stvari koje ulični prodavci ostavljaju za sobom ljeti stvara veliku obavezu", kazao je Plavšić.

Dodao je da u ovim akcijama radnicima "Čistoće" najviše problema prave stvari razbacane po živoj ogradi.

Nemanja Bilanović, direktor "Tržnice", kaže da krug nove pijace isključivo čiste radnici "Tržnice" i služba koja radi na održavanju objekata.

"Nijedan papirić ne može ostati nakon završene smjene radnika u krugu nove pijace. Sve smeće koje se nađe izvan kruga nove pijace u Lazarevu nije u nadležnosti 'Gradske tržnice' koja je vlasnik nove pijace. Isključivo se radi o divljim deponijama koje ostavljaju nelegalni nakupci izvan prostora pijace", rekao je Bilanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije