Banja Luka

Uprkos vrućini nije povećan broj pacijenata

Uprkos vrućini nije povećan broj pacijenata
Uprkos vrućini nije povećan broj pacijenata

BANJALUKA - U ambulantama Doma zdravlja Banjaluka nije povećan broj pacijenata, uprkos visokoj temperaturi vazduha, rečeno je Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Portparol Doma zdravlja Banjaluka Dijana Ožegović napominje da će u narednom periodu biti veoma visoka temperatura koja može da izazove određene zdravstvene probleme.

"Kao zaštitu od ljetnih vrućina ljekari savjetuju izbjegavanje boravka na suncu kada je sunčevo zračenje najjače, nošenje odgovarajuće odjeće svjetlijih boja, kao i šešira i sunčanih naočara", rekla je Ožegovićeva Srni.

Ona je dodala da je važno prilagoditi fizičke aktivnosti vremenskim prilikama, izbjegavati obilne i masne obroke, te uzimati što više voća, povrća i dovoljno tečnosti, odnosno vode i prirodnih voćnih sokova.

Starijim osobama i hroničnim bolesnicima savjetuje se obavezno uzimanje propisane terapije.

"Pri pojavi uporne glavobolje, vrtoglavice ili povraćanja, ljekari savjetuju da se građani jave porodičnom ljekaru", poručila je Ožegovićeva.

U Banjaluci je danas pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme sa temperaturom oko 35 stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj do srijede se očekuje temperatura vazduha od 33 do 38 stepeni, a u srijedu, koja će biti najtopliji dan u ovom toplotnom talasu, najviša dnevna temperatura iznosiće od 35 do 40 stepeni Celzijusovih. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije