Banja Luka

Uručena prva rješenja poplavljenim Banjalučanima

Uručena prva rješenja poplavljenim Banjalučanima
Uručena prva rješenja poplavljenim Banjalučanima

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović uručio je danas prva rješenja o dodjeli jednokratne novčane pomoći iz gradskog budžeta licima koja su pretrpjela štetu veću od 7.000 KM u majskim poplavama.

Rješenja o dodjeli pomoći uručena su za 39 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida prve i druge kategorije, koje će dobiti po 1.500 KM.

Gavranović je rekao da ove porodice već sutra mogu očekivati novac na svojim računima. "Danas i u naredna dva dana rješenja o dodjeli pomoći biće uručena i ostalim korisnicima, kojima je ova pomoć odobrena", rekao je Gavranović i dodao da će svim ugroženim od poplava pomoć biti uplaćena ove sedmice.

On je rekao da je dio sredstava predviđen i za Banjalučane koji su pretrpjeli štetu u avgustovskim poplavama, što će biti razmatrano nakon verifikacije registra štete.

Stana Klupčak, jedna od korisnika pomoći, zahvalila je gradonačelniku Banjaluke na uručenoj pomoći, koju će, kako kaže, iskoristiti za plaćanje radova za sanaciju poplavljene kuće u mjesnoj zajednici Borik tri.

Prema odluci Komisije za prikupljanje, odobravanje i distribuciju humanitarne pomoći licima koja su pretrpjela štetu u majskim poplavama, iz gradskog budžeta biće doznačeno 1.033.900 KM.

U skladu sa odredbama Pravilnika za raspodjelu jednokratne novčane pomoći, od ukupno podnesenih 1.324 zahtjeva, odobrena je pomoć za 997 lica kod kojih je šteta od poplava na stambenim objektima, namještaju i kućanskim aparatima procijenjena na više od 7.000 KM.

Ova lica su uvjerenjem o prebivalištu dokazala da su na adresi na kojoj je registrovana šteta bili prijavljeni prije 15. maja.

Za 39 lica sa statusom porodice poginulog borca i ratnih vojnih invalida prve i druge kategorije odobrena je pomoć od po 1.500 KM, za 58 korisnika prava iz oblasti socijalne i dječije zaštite odobrena je po 1.300 KM, a za 900 lica koja nemaju navedeni status pomoć od po 1.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije