Banja Luka

Uručena rješenja o obavljanju taksi prevoza

Uručena rješenja o obavljanju taksi prevoza
Uručena rješenja o obavljanju taksi prevoza

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković uručili su danas samostalnim taksi prevoznicima rješenja o obavljanju te djelatnosti, kao i saglasnost za taksi vozilo jednom preduzeću.

Gavranović je novinarima rekao da je uručeno 16 rješenja, od toga 15 za samostalne taksi prevoznike, dok je saglasnost za jedno taksi vozilo izdato preduzeću "Patrol-taksi", koje će na taj način proširiti djelatnost.

On je ocijenio da je ovo značajan događaj, jer će biti obezbijeđena egzistencija za porodice taksista koji su danas dobili rješenja. "Očekujemo da ćemo angažmanom ovih ljudi dodatno podići kvalitet taksi usluga u našem gradu", rekao je Gavranović.

Gradonačelnik Banjaluke je podsjetio da je Banjaluka nedavno proglašena za najgostoljubiviji grad u jugoistočnoj Evropi, dodavši da su taksisti zapravo prvi kontakt sa ljudima koji dolaze u Banjaluku i uvijek moraju biti na nivou.

Direktor "Patrol-taksija" Boris Tomić izjavio je da će ovo preduzeće, na osnovu izdate saglasnosti za taksi vozilo, zaposliti još tri nova radnika. "Proširenjem naše flote, vjerujem da ćemo postati još pristupačniji našim građanima, ali i onima koji dolaze u Banjaluku", zaključio je Tomić.

Zakonom o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, svi taksi-prevoznici su morali uskladiti djelatnost poslovanja i promjenu poslovnog imena do 31. decembra 2013. godine. Nakon toga, nadležno Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, provelo je postupak u skladu sa navedenim zakonom i iz registra brisalo 28 taksi-prevoznika koji to nisu učinili.

Maksimalan broj taksi vozila na području grada je 265, a preostala rješenja biće izdata u narednom periodu, po kompletiranju dokumentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije