Banja Luka

Uskoro grijanje iz Toplane za Medicinsku školu

Uskoro grijanje iz Toplane za Medicinsku školu
Uskoro grijanje iz Toplane za Medicinsku školu

BANJALUKA - Problem grijanja u banjalučkoj Srednjoj medicinskoj školi biće riješen priključenjem na gradsku Toplanu, saglasili su se ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović i direktor škole Vladimir Jagodić.

Mutabdžija je rekao novinarima da će u ovoj školi biti obezbijeđeno grijanje, kao elementarni uslov za rad svake škole.

"Redovna posjeta prilika je da čujemo od profesora, učenika i zaposlenih o životu i radu u ovoj školi", dodao je Mutabdžija nakon što je danas sa gradonačelnikom Banjaluke posjetio Srednju medicinsku školu u ovom gradu.

Kada je riječ o problemu grijanja u banjalučkoj Osnovnoj školi "Sveti Sava", Mutabdžija je rekao da će taj problem biti riješen do kraja ove sedmice, jer su kotlovi nabavljeni i instalisani na vrijeme.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je novinarima da će Medicinska škola uskoro biti priključena na gradsku Toplanu na novoizgrađenoj perifernoj kotlovnici u naselju Kočićev Vijenac, koja bi trebalo da profunkcioniše do 5. novembra.

On je dodao da postojeća kotlovnica u okviru preduzeća "Kosmos" nije više u mogućnosti da zadovoljava potrebe škole za grijanjem.

Direktor Medicinske škole Vladimir Jagodić rekao je da u školi nije bilo grijanja od početka sezone grijanja, te da poseban problem predstavlja niska jutarnja temperatura u učionicama, zbog čega su prinuđeni da skraćuju časove u obje smjene.

Jagodić je naveo da se Medicinska škola, koja se nalazi u objektu preduzeća "Kosmos" od 2009, ranijih godina grijala iz kotlovnice ovog preduzeća, čije su instalacije dotrajale.

"Grijanje je neophodno da bi se mogla održavati nastava", rekao je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije