Banja Luka

Vesna Fedešin: Radije ću umrijeti nego da moje kćerke odu u dom

Vesna Fedešin: Radije ću umrijeti nego da moje kćerke odu u dom
Vesna Fedešin: Radije ću umrijeti nego da moje kćerke odu u dom

BANJALUKA - Zajedno sa četiri maloljetne kćerke Banjalučanka Vesna Fedešin od ponedjeljka u 18 časova boravi u parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci!

Na ovaj korak se odlučila jer drugog krova nad glavom nema niti ga sa 105 maraka dječjeg doplatka može obezbijediti.

Vesna i njene četiri kćerke za sada ne štrajkuju glađu, uzdaju se u pomoć dobrih ljudi, a institucijama više ne vjeruju. Nakon što je obila pragove svih čija bi obaveza bila da joj pomognu Vesna je objavila očajničku poruku na svom Facebook profilu: "E ovo je kraj za našu porodicu, gdje god smo otvorili vrata niko neće da primi djecu. Od ponedjeljka smo u parku MLADEN STOJANOVIĆ pošto državu nije briga, a Centar za socijalni rad zna samo da kaže 'mi ćemo djecu da obezbijedimo'. Da ih stave u dom. Samo preko mene mrtve, radije ću da umremo svi nego da moje kćerke odu u dom. To ću javno da izjavim."

I juče je bila u Centru za socijalni rad u Banjaluci. Rekli su joj da sljedeće nedjelje preda zahtjev za stambeno zbrinjavanje, pa će vidjeti da li mogu da joj pomognu.

Ona vremena za čekanje više nema. Vesna pored oboljelog muža već godinama prehranjuje porodicu sakupljanjem otpada po kontejnerima. Sada više ni na taj način ne uspijeva obezbijediti ni minimum uslova za život. Prvi put javno poziva prijetelje i sve ljude dobre volje da pomognu njoj i njenoj porodici.

Svi koji su voljni da joj pomognu mogu je posjetiti u Parku "Mladen Stojanović" ili je pozvati na telefon broj 065 262 438, piše Impulsportal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije