Banja Luka

Više od 1.000 poziva zbog komunalnih problema

Više od 1.000 poziva zbog komunalnih problema
Više od 1.000 poziva zbog komunalnih problema

BANJALUKA - Na broj telefona putem kojeg građani Banjaluke mogu da prijave svoja zapažanja o održavanju komunalne infrastrukture tokom prošle godine registrovano je 1.076 poziva.

Telefonski broj 051/244-593 građani su najviše pozivali da bi prijavili kvarove na javnoj rasvjeti, i to 120 poziva, a 50 poziva je bilo i u vezi s oštećenjima gradskih saobraćajnica, rečeno je u Gradskoj upravi grada Banjaluka.

Zbog začepljenja šahtova i slivnika građani su zvali 80 puta, prijavljivana su i oštećenja na seoskim putevima, a bilo je i poziva u vezi sa odvozom smeća, zamjenom i preraspodjelom kontejnera, te održavanjem zelenih površina.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja grada Banjaluka kažu da su u zavisnosti od toga šta su građani prijavljivali, odnosno pitali, preduzimali odgovarajuće mjere.

U gradu Banjaluka od marta prošle godine građani mogu direktno da prijave Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja oštećenja na saobraćajnicama i pješačkim površinama, horizontalnoj i vertikalnoj saobraćajnoj signalizaciji, semaforima, zatim kvarove na javnoj rasvjeti, oštećenja ili uništavanje zelenih površina, komunalne opreme, klupa, korpi za otpatke, nadstrešnica na autobuskim stajalištima, kontejnerima za odlaganje otpada i drugo.

Građani mogu prijaviti komunalne probleme i dolaskom u kancelariju 405 u zgradi Gradske uprave od 8 do 16 časova, a na raspolaganju su im i brojevi Centra za obavještavanje 121 i 051/212-500 i Odjeljenja komunalne policije 051/306-464 ili 348-846.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije