Banja Luka

Vozači brže do registracije

Vozači brže do registracije
Foto: Ilustracija | Vozači brže do registracije

BANJALUKA - Prijedlog odluke o dodjeli gradskog poslovnog prostora Ministarstvu unutrašnjih poslova RS za novu šalter-salu za registraciju vozila naći će se na narednoj sjednici Skupštine grada 27. septembra, odlučeno je danas na sjednici Kolegijuma Skupštine grada.

Ako odbornici prihvate ovaj prijedlog, građani bi ubuduće trebalo da brže i jednostavnije registruju svoja vozila, pošto bi se ovaj postupak obavljao na dvije lokacije u gradu: aktuelnoj, u prostorijama pored sjedišta Policijske uprave i u novoj šalter-sali u Ulici Jug Bogdana broj 6 u naselju Starčevica.

Riječ je o prostoru u kojem se trenutno nalazi Centar za razvoj poljoprivrede i sela, koji bi za nekoliko mjeseci trebalo da bude izmješten u druge kancelarije.

Banjalučanin Saša L. kazao je da je ovaj prijedlog jako dobar za građane jer bi smanjio gužve i duga čekanja, ističući da mu se znalo dešavati da za registraciju vozila čeka i po nekoliko sati.

Na dnevnom redu je i prijedlog za izbor načelnika svih odjeljenja u Gradskoj upravi, budući da 30. septembra ističe status vršiocima dužnosti načelnika.

"Završen je konkurs, komisije treba u naredne dvije sedmice da obave razgovore sa kandidatima jer ima više prijavljenih kandidata po pojedinačnim mjestima. Još nema konačnog dogovora o prijedlogu političkih partija, pošto kolacija u gradu još ima različita razmišljanja u vezi s pojedinim načelničkim funkcijama. Nadam se da ćemo se do 27. septembra usaglasiti", kazao je Radojičić.

Pred odbornicima će se naći i dvije odluke vezane za restrukturisanje duga stare "Toplane".

"Jedan od najvećih problema su stari nagomilani dugovi koji iznose oko 85 miliona  KM, od čega će jedan dio doći na teret grada, za izdate garancije", kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, da sljedeće godine ne bi došlo na naplatu 12 miliona KM, grad je  odlučio da krenu u restrukturisanje postojećih dugova prema komercijalnim bankama.

"Radi se o dugovima prema bivšoj Hipo banci, sadašnjoj Addiko Bank i Novoj banci. To su preostali krediti iz ranijeg perioda, gdje se pokušava izvršiti restrukturisanje na period od 10 godina, što znači da se ranije odluke moraju mijenjati jer želimo da produžimo rok otplate na duži period", zaključio je Radojičić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije