Banja Luka

Vozači zauzeli i mjesta za pješake

Vozači zauzeli i mjesta za pješake
Vozači zauzeli i mjesta za pješake

BANJALUKA - Mještani Ulice knjaza Miloša u naselju Lazarevo ne mogu slobodno da se kreću zbog velikog broja parkiranih automobila i drugih motornih vozila na pješačkim i biciklističkim stazama.

Radi se o prometnoj ulici u kojoj se nalazi veliki broj poslovnih objekata, a koji nemaju na raspolaganju dovoljno parking prostora za svoje mušterije i klijente. Vozači svoja vozila ostavljaju gdje stignu, ne mareći pritom što su zauzeli mjesta namijenjena prvenstveno za kretanje pješke ili biciklima mještana ove ulice, slučajnih prolaznika i sportskih rekreativaca.

Milenko Roljić, predsjednik Mjesnog savjeta Lazaravo II, istakao je da je prije nekoliko godina ova mjesna zajednica od gradskih vlasti tražila da se postave metalni stubići, koji bi spriječili nepropisno parkiranje vozila. Međutim, ti stubići ubrzo su uklonjeni, a kako bi se riješio ovaj veliki problem, pozivana je i Komunalna policija da uvede red među neodgovorne vozače.

"Riječ je o veoma prometnoj ulici, s čije obje strane se nalazi dosta uslužnih objekata, čiji su parkinzi premaleni za veliki broj mušterija, te se vozači moraju parkirati gdje god stignu. Tako desna strana biciklističkih staza, dolazeći iz pravca centra grada, često zna biti mjesto koje se koristi kao parking", istakao je Roljić.

Prema riječima mještana, na pješačkim i biciklističkim stazama u ovoj ulici ponekad je toliko vozila parkirano da pješaci ni izmeću njih ne mogu da prolaze.

"U kasnim popodnevnim časovima i u dane vikenda desnom stranom ulice trotoari su potpuno zakrčeni automobilima čiji vlasnici idu u obližnje trgovačke objekte. Zbog neuredno parkiranih automobila, ali i kupaca koji iza sebe kolica ostavljaju gdje stignu stvori se tolika gužva da niko ne zna na koju će stranu. Uz to, od prevelike težine automobila, asfalt je počeo da puca, pa ćemo uskoro ostati i bez ovo malo biciklistitičkih staza koje imamo u našem naselju", požalila se  Tijana Bogićević.

Branimir Papić, šef Odjeka za  za parking i prostore, kazao je da će početkom septembra Komunalna policija intenzivnije patrolirati ovom ulicom kako bi spriječila sve češću zloupotrebu pješačkih staza.

"Početkom septembra Komunalna policija će intenzivnije obilaziti sporne lokacije u gradu i slati kazne prekršiocima", istakao je Papić.

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije