Banja Luka

Za 57 projekata mjesnih zajednica planirano 150.000 KM

Za 57 projekata mjesnih zajednica planirano 150.000 KM
Foto: N.N. | Za 57 projekata mjesnih zajednica planirano 150.000 KM

BANJALUKA - Gradska uprava Banjaluka odabrala je 57 takozvanih malih projekata mjesnih zajednica, u pojedinačnoj vrijednosti do 2.500 KM, koji će ove godine biti realizovani na području cijelog grada.

 

Za male intervencije u prostoru ovogodišnjim budžetom planirano je 150.000 KM, a projekte su predlagali savjeti mjesnih zajednica, u konsultacijama sa građanima, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nakon okončanog javnog poziva i pregleda dostavljenih projekata, sačinjena je rang-lista najuspješnijih projekata mjesnih zajednica, kojima se dodjeljuje do 2.500 KM po projektu, a uskoro će biti pokrenut i postupak javne nabavke.

Prema javnom pozivu, svaka mjesna zajednica je mogla da predloži najviše dva projekta koja se, uglavnom, odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području mjesne zajednice, navode iz gradskog Odjeljenja za opštu upravu.

Prema njihovim podacima, mjesne zajednice kandidovale su 60 projekata, a komisija je izabrala njih 57.

Sudeći po rang listi, male intervencije biće izvršene po cijelom gradu.

Tako će, između ostalog, u naselju Petrićevac biti postavljene klupe za odmor i koševi za sportsko igralište, u naselju Zalužanima uređen plato ispred Osnovne škole "Jovan Dučić", u naselju Starčevica postavljene nove klupe.

U naselju Ada biće adaptirano sportsko igralište, u Novoj Varoši biće nabaljena računarska oprema za mjesnu zajednicu, a u naselju Borik osvijetljeni pješačkih prelazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije