Banja Luka

Za izgradnju puteva i mostova u Banjaluci 10 miliona KM

Za izgradnju puteva i mostova u Banjaluci 10 miliona KM
Foto: N.N. | Za izgradnju puteva i mostova u Banjaluci 10 miliona KM

BANJALUKA - U izgradnju puteva i mostova na području grada iduće godine moglo bi biti uloženo više od 10 miliona KM, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema planiranom budžetu, u te svrhe dogodine će biti uloženo više od 5,6 miliona KM. Međutim, u idućoj godini očekuje se realizacija više većih projekata, koji se nastavljaju iz ove godine, ali i novi most u Toplicama, zbog čega će stvarna ulaganja u putnu infrastrukturu biti mnogo viša od budžetom predviđenih sredstava.

"Očekuju nas i projekti koji su započeti ove godine, kao što su putevi za Motike i Šargovac", rekao je Sandić.

Istakao je da je za investiciono održavanje, modernizaciju i rekonstrukciju puteva na području grada planirano 4,6 miliona KM.

"Za gradske saobraćajnice je planirano tri miliona, a za lokalne i nekategorisane puteve 1,6 miliona KM", pojasnio je Sandić.

Za redovno održavanje gradskih saobraćajnica biće izdvojeno 1,3 miliona, a za investiciono održavanje, koje podrazumijeva značajnije zahvate na saobraćajnicama, planirano je 1,7 miliona KM, a za održavanje nekategorisanih puteva 1,6 miliona KM.

Sredstvima namijenjenim za održavanje putne mreže treba dodati i milion KM za izgradnju saobraćajnica. Od toga će najviše biti utrošeno za izgradnju trotoara i biciklističke staze u Bulevaru Desanke Maksimović i uz novoizgrađenu dionicu istočnog tranzita, kao i trotoara i prateće infarstrukture u Ulici Milana Rakića.

Sredstva za izgradnju i održavanje puteva planirana su u okviru programa zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta, koja će biti razmatrana na idućoj sjednici Skupštine grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije