Banja Luka

Za manje od mjesec 'Ramer 10' uhvatio skoro 4.000 bahatih vozača

Za manje od mjesec 'Ramer 10' uhvatio skoro 4.000 bahatih vozača
Foto: Ilustracija | Za manje od mjesec 'Ramer 10' uhvatio skoro 4.000 bahatih vozača

U vremenskom periodu od 15. maja do 11. juna 2017. godine na putevima koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Banja Luka, evidentirano je 3.883 prekršaja radarskom kontrolom putem sistema '' Ramer 10''.

Navedeni radarski sistem je evidentirao brzinu na obje saobraćajne trake, kako u dnevnim tako i u noćnim uslovima saobraćaja, istovremeno detektujući više vozila u prekršaju i vršenjem kontrole različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Ovaj sistem podrazumijeva evidentiranje brzine bez prisustva policijskih službenika i bez zaustavljanja vozača i uređaj posjeduje memoriju na koju policajac ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Vozačima koji su počinili prekršaj evidentiran ''Ramer 10'' radarom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostaviće se na prijavljenu adresu prebivališta.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise i da odgovornim ponašanjem zaštite sebe a i druge učesnike u saobraćaju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije