Banja Luka

Za tri velika projekta 3,6 miliona KM

Za tri velika projekta 3,6 miliona KM
Foto: N.N. | Za tri velika projekta 3,6 miliona KM

BANJALUKA - Za tri velika infrastrukturna projekta, vrijedna oko 3,6 miliona KM - izgradnju Šargovačke ulice, puta od Petrićevca prema Motikama i vodovodnog sistema "Jagare" - danas su potpisani ugovori s izvođačima radova.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da će realizacijom ovih projekata hiljade građana imati bolje uslove za život.

"Put od Petrićevca prema Motikama gradiće se u dužini od oko 1,1 kilometar, širine šest metara s obostranim trotoarima, vodovodom, kanalizacijom i rasvjetom", rekao je Radojičić.

Dodao je će ovaj posao raditi grupa ponuđača "MG Mind" i "Mig elektro", a ukupna vrijednost radova je veća od dva miliona KM

"Modernu saobraćajnicu dobiće i mještani Šargovca, gdje će se graditi nešto manje od jednog kilometra Šargovačke ulice. I ova saobraćajnica biće širine šest metara s obostranim trotoarima i fekalnom i oborinskom kanalizacijom, te izmještena javna rasvjeta i izgrađena dva nova autobuska stajališta", rekao je Radojičić.

Dodao je da će saobraćajnicu vrijednu oko milion KM graditi "Građenje Đurić" i "Elektroobnova".

Prema njegovim riječima, vrijednost izgradnje vodovodnog sistema "Jagare" je 650.000 KM, a posao je povjeren preduzeću "Eko-euro tim".

Kada je riječ o rokovima, za saobraćajnice je to 180 radnih dana od uvođenja u radove, a za sistem vodosnabdijevanja 150 radnih dana.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da bi do Nove godine mogli krenuti s izvođenjem dijela radova u Šargovcu, dok će, zbog zahtjevnijeg projekta, izgradnja saobraćajnice na potezu od Petrićevca do Motika morati čekati iduću građevinsku sezonu.

Sandić je naglasio da su istovremeno radili na projektnoj dokumentaciji, izboru izvođača i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za saobraćajnice u Šagrovcu i Motikama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije