Banja Luka

Za tri velika projekta 3,6 miliona KM

Za tri velika projekta 3,6 miliona KM
Foto: N.N. | Za tri velika projekta 3,6 miliona KM
Marija Gajić

BANJALUKA - Za tri velika infrastrukturna projekta, vrijedna oko 3,6 miliona KM - izgradnju Šargovačke ulice, puta od Petrićevca prema Motikama i vodovodnog sistema "Jagare" - danas su potpisani ugovori s izvođačima radova.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da će realizacijom ovih projekata hiljade građana imati bolje uslove za život.

"Put od Petrićevca prema Motikama gradiće se u dužini od oko 1,1 kilometar, širine šest metara s obostranim trotoarima, vodovodom, kanalizacijom i rasvjetom", rekao je Radojičić.

Dodao je će ovaj posao raditi grupa ponuđača "MG Mind" i "Mig elektro", a ukupna vrijednost radova je veća od dva miliona KM

"Modernu saobraćajnicu dobiće i mještani Šargovca, gdje će se graditi nešto manje od jednog kilometra Šargovačke ulice. I ova saobraćajnica biće širine šest metara s obostranim trotoarima i fekalnom i oborinskom kanalizacijom, te izmještena javna rasvjeta i izgrađena dva nova autobuska stajališta", rekao je Radojičić.

Dodao je da će saobraćajnicu vrijednu oko milion KM graditi "Građenje Đurić" i "Elektroobnova".

Prema njegovim riječima, vrijednost izgradnje vodovodnog sistema "Jagare" je 650.000 KM, a posao je povjeren preduzeću "Eko-euro tim".

Kada je riječ o rokovima, za saobraćajnice je to 180 radnih dana od uvođenja u radove, a za sistem vodosnabdijevanja 150 radnih dana.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da bi do Nove godine mogli krenuti s izvođenjem dijela radova u Šargovcu, dok će, zbog zahtjevnijeg projekta, izgradnja saobraćajnice na potezu od Petrićevca do Motika morati čekati iduću građevinsku sezonu.

Sandić je naglasio da su istovremeno radili na projektnoj dokumentaciji, izboru izvođača i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa za saobraćajnice u Šagrovcu i Motikama.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije