Banja Luka

Za zaobilaznicu do UKC RS 2,5 miliona KM

Za zaobilaznicu do UKC RS 2,5 miliona KM
Foto: N.N. | Za zaobilaznicu do UKC RS 2,5 miliona KM

BANJALUKA - Vlada RS podržaće realizaciju više infrastrukturnih projekata na području grada Banjaluka, uključujući i izgradnju nove saobraćajnice u naselju Lauš, vrijednosti oko 2,5 miliona KM.

Rečeno je ovo u petak u Banjaluci nakon sastanka delegacije Vlade RS, koju je predvodio premijer Radovan Višković, i Igora Radojičića, gradonačelnika Banjaluke.

Višković je kazao da Vlada RS ima dobru saradnju s gradom Banjaluka te da će učestvovati u finansiranju izgradnje zaobilazne saobraćajnice na Laušu, koja će povezati Lauš i Paprikovac.

"Ovo je bitna saobraćajnica jer će olakšati prilaz Univerzitetskom kliničkom centru RS ne samo za građane Banjaluke, već i cijele RS. Ovo je investicija od 2,5 miliona KM i Vlada će pomoći gradu u izgradnji zaobilaznice", rekao je Višković.

Radojičić je rekao da je Vlada, između ostalog, spremna da pruži i podršku za dogradnju Osnovne škole "Miloš Crnjanski" na Petrićevcu. "U narednom periodu pripremićemo projekat i uputiti ga Vladi", kazao je Radojičić i istakao da je i dosad grad imao izvanrednu saradnju s Vladom.

Na sastanku je, takođe, ukazano da će Banjaluka od Srbije uskoro dobiti 750.000 evra, koji će biti usmjereni u izgradnju tronamjenskog objekta na Petrićevcu - vrtića, mjesne zajednice i ambulante porodične medicine.

Radojičić je rekao da iduće sedmice počinje izgradnja ambulante, koju finansira grad Banjaluka, a da će preostali iznos obezbijediti Srbija.

Sastanku su prisustvovale i Srebrenka Golić, ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, i Zora Vidović, ministarka finansija RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije