Banja Luka

Zabranjen rad ilegalnom parkingu u Rosuljama

Zabranjen rad ilegalnom parkingu u Rosuljama
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Zabranjen rad ilegalnom parkingu u Rosuljama

BANJALUKA - Gradska inspekcija zabranila je rad ilegalnom parkingu u Rosuljama, u novoizgrađenom stambenom bloku kod tržnog centra "Tropik", saopšteno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Prema nalazu inspekcije, vlasnik parkinga, preduzeće "Golden kard", koje je ujedno bilo i investitor u gradnji stambenog bloka, nelegalno je naplaćivao parking stanarima novoizgrađenih zgrada, iako, po aktuelnim gradskim propisima, trenutno ne postoji mogućnost da privatne kompanije naplaćuju parking.

Kako je potvrđeno u Tržišnoj inspekciji, ilegalna naplata utvrđena je metodom tzv. skrivenog kupca, odnosno na način da je inspektor, predstavljajući se kao obični građanin, pokušao da parkira svoje vozilo na ilegalni parking.

"Po pokušaju naplate, inspektor se predstavio, utvrdio stvarno stanje, i izrekao zabranu obavljanja ove aktivnosti, s obzirom na to da, prema važećim gradskim propisima, naplatu parkinga može obavljati isključivo Gradska uprava",  saopšteno je iz Inspekcije.

Prema njihovom nalazu, "Golden kard" je dnevnu kartu za parkiranje naplaćivao pet KM, a čak su nudili i šestomječnu kartu po cijeni od 180 KM.

"Tokom kontrole, odogovorna lica u ovom preduzeću tvrdila su da nisu upoznati s tim da ovakvo ponašanje predstavlja ilegalnu aktivnost, odnosno da nisu znali da to može raditi samo Gradska uprava", navode u Inspekciji.

Po njihovom nalazu, parking je u vlasništvu "Golden karda", a parkiranje je najčešće naplaćivano stanarima obližnjeg stambenog bloka.

Iz Inspekcije upozoravaju da će u narednim danima pojačati nadzor nad ovom lokacijom kako ne bi došlo do ponavljanja prekršaja. Uz nalog za zabranu obavljanja ilegalne djelatnosti, "Golden kard" će u narednim danima biti sankcionisan i prekršajnim nalogom zbog izdavanja nevažećih računa za parkiranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije