Banja Luka

Zahtjeve za jednokratnu novčanu pomoć predati do petka

Zahtjeve za jednokratnu novčanu pomoć predati do petka
Zahtjeve za jednokratnu novčanu pomoć predati do petka

BANJALUKA - Građani Banjaluke kojima je šteta od poplava na stambenom objektu i stvarima procijenjena u iznosu većem od 7.000 KM, mogu predati zahtjev za dodjelu jednokratne novčane pomoći do petka, 22. avgusta.

Od petka, 15. avgusta, do danas u Prijemnoj kancelariji zaprimljena su 693 zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć za poplavljene građane, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema podacima nadležnog Odjeljenja za opštu upravu, prvog dana je veliki broj građana pribavio potrebnu dokumentaciju, tako da je tada primljeno 300, a u ponedjeljak, 18. avgusta, 393 zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći.

Procijenjeno je da je ostalo još da oko 500 građana preda dokumentaciju za dodjelu jednokratne novčane pomoći, a iz Gradske uprave podsjećaju sugrađane da imaju dovoljno vremena da ih predaju kako bi se izbjegle nepotrebne gužve i duža čekanja u Prijemnoj kancelariji.

Za ovu namjenu obezbijeđeno je 1.400.000 KM i Banjaluka je jedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja na ovaj način pomaže poplavljene.

Sredstva će biti dodjeljivana prema spisku Komisije za procjenu štete, u iznosima od 1.000, 1.300 i 1.500 KM.

Uz zahtjev, koji se može uzeti ispred Prijemne kancelarije, potrebno je priložiti i kopiju lične karte, kopiju tekućeg računa i Uvjerenje o prebivalištu /dokaz da je lice stanovalo na navedenoj adresi prije 15. maja/.

Porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi prve i druge kategorije, uz osnovnu dokumentaciju treba da prilože i rješenje Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, a korisnici prava socijalne i dječije zaštite rješenje Centra za socijalni rad.

Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom može se predati i poštom na adresu Gradska uprava Banjaluka /Odsjek za civilnu zaštitu/, Trg srpskih vladara 1, 78.000 Banjaluka.

Građani sve informacije mogu dobiti i pozivom na brojeve telefona 051/244-575 i 244-444 lokal 776, ili lično u kancelariji Gradske uprave broj 129.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije