Banja Luka

Žele da Manjača postane novi Zlatibor

Žele da Manjača postane novi Zlatibor
Foto: Ilustracija | Žele da Manjača postane novi Zlatibor

BANJALUKA - Prostor Manjače u narednom periodu biće razvijan kao rekreativni i turistički kompleks, sa brojnim sadržajima i modernom infrastrukturom, kako bi bio iskorišten za razvoj cijele regije, rečeno je u ponedjeljak uveče prilikom promocije projekta "Manjača kao turističko-rekreativi kompleks".

Na ovom lokalitetu, koji je od Banjaluke udaljen 22 kilometra, nalaze se veliko i malo jezero te nekoliko ponornica, a obiluje proplancima i stazama kroz šumoviti dio predjela.

Projektom je planirana izgradnja vikend naselja, hotela, sportskih terena i drugih pratećih objekata, koji bi se mogli iskoristiti za ekstremne sportove, biciklizam, paraglajding, planinski reli, džipijade.

Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka, kazao je da napušteno izletište na platou Manjače, uz male intervencije i dobru volju, može postati jedno od najljepših izletišta na teritoriji grada Banjaluka.

"Pozvaćemo mnoge koji imaju interes da na ovom prostoru naprave svoje ljetnikovice, izgrade neke objekte i kuće", rekao je Ilić.

Ako cijela ideja zaživi, u saradnji s Turističkom organizacijom grada Banjaluka, gostima će, pored domaćih proizvoda, biti ponuđene posjete objektima na Manjači, kao što su Kočićeva kuća i okolni manastiri, ali i neki drugi lokaliteti kojima Banjaluka raspolaže.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, kazao je da prostor Manjače može da postane ono što je u Srbiji Zlatibor.

"Vrijednost ovog projekta biće uvezivanje privrednika i poljoprivrednika zarad koristi svih onih koji žive na teritoriji grada Banjaluka", istakao je Talić.

Mario Milanović, direktor Gradske razvojne agencija Banjaluka (CIDEA), rekao je da ovo nije megalomanski projekat.

"Kraj jezera će u okviru javno-privatnog partnerstva biti izgrađeni ladare i bungalovi. U planu imamo postavljanje prefabrikovanih kontejnera, koji će biti opremljeni u apartmane", kazao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije