Banja Luka

Zimska idila na ulicama Banjaluke

Zimska idila na ulicama Banjaluke
Foto: Jelena Đurđević | Zimska idila na ulicama Banjaluke

BANJALUKA – U Banjaluci od sinoć pada snijeg, a prema podacima Hidrometerološkog zavoda RS do sada ga je palo oko 20 cm, te se tokom dana očekuje da padne još 5-8 cm novog sniježnog pokrivača.

Sredinom dana očekuje se postepeno smanjenje padavina, a povremeno će padati i susnježica, dok će se dnevna temperatura kretati oko 2 stepena Celzijusa.

Za područje Banjaluke i sutra je prognoziran snijeg.

Ekipe zimske službe su od noćas na terenu, tako da su svi putevi na području grada prohodni, a javni prevoz funkcioniše bez problema.   

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve grada Banjaluka navode da su svi putni pravci iz Programa rada zimske službe prohodni.

"Čiste se putevi prvog prioriteta, kojima se odvija javni saobraćaj, a prema Programu rada zimske službe. Gradski i prigradski autobuski saobraćaj odvija se nesmetano", potvrdili su u ovom odjeljenju.

Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se da se prilagode uslovima na putu.

"Pozivamo građane da izvrše svoj dio obaveza i očiste snijeg ispred svojih objekata", naveli su iz resornog odjeljenja i istakli da sugrađani sve eventualne primjedbe u vezi sa radom zimske službe mogu prijaviti na dežurni telefonski broj: 051/244-593.

Kako je jutros bilo na ulicama najvećeg grada Srpske zabilježila je i naša fotografkinja Jelena Đurđević.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije