Banja Luka

Zimska služba zakazala u mnogim banjalučkim naseljima

Zimska služba zakazala u mnogim banjalučkim naseljima
Foto: Jelena Đurđević | Zimska služba zakazala u mnogim banjalučkim naseljima

BANJALUKA - Snijeg, hladno vrijeme, loše očišćeni putevi i trotoari donijeli su probleme vozačima, ali i pješacima, koji se žale da su prinuđeni da idu po kolovozu i time ugrožavaju svoju bezbjednost.

Mještani naselja Lauš kažu kako trotoari u Karađorđevoj ulici nisu nikako očišćeni, a da veliki broj djece prolazi tim dijelom ulice na putu do škole i da su zvali nadležne službe, ali one skidaju odgovornost sa sebe i prebacuju ih na druge.

"U odnosu na prethodne, ove godine je čišćenje ulica od snijega najlošije. Tri velike ulice u našem naselju su solidno očišćene, dok one sporedne i trotoari nisu. Ovaj put putne službe nisu bile spremne da odgovore zadatku", rekao je Zoran Savanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac.

Mirjana Lakić, predsjednica Savjeta MZ Paprikovac, rekla je da je zadovoljna kako ekipe koje su zadužene za čišćenje snijega obavljaju posao, ali da smatra da bi i sami građani trebalo više da se angažuju, te da očiste snijeg ispred svojih kuća i dvorišta.

Gordana Banović iz Banjaluke kazala je kako su trotoari u naselju Obilićevo loše očišćeni, te da su i ona i  ostali pješaci prinuđeni da hodaju po kolovozu.

Loše očišćene ulice probleme stvaraju i mještanima seoskih područja, pa je zbog neprohodnosti puta i dio djece kasnio na nastavu.

"Ulice su jako loše očišćene, te svaki put kada snijeg napada, nastane problem i ekipe za čišćenje snijega zakažu", rekao je Mladen R., mještanin naselja Potkozarje.

Đurađ Ivić, predsjednik MZ Potkozarje, rekao je da ulice nisu očišćene i da ne zna koji je razlog što su službe zakazale.

U Gradskoj upravi su nam rekli da Zimska služba radi po prioritetima, da prvo održava prohodnost saobraćajnica, a nakon toga se pristupa i čišćenju manje važnjih saobraćajnica i pješačkih staza.

Dodali su da su pješačke staze gdje je najveći protok ljudi očišćene, te da se i dalje radi na čišćenju i da nije moguće u istom momentu sve očistiti, a ukoliko se dokaže da ekipe Zimske službe nisu obavljale posao kako treba, biće kažnjene.

I pored brojnih pokušaja da dobijemo odgovore od ekipa Zimske službe koje su zadužene za čišćenje ulica od snijega u tome juče nismo uspjeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije