Banja Luka

"Zvjezdicama" neophodno vozilo za prevoz djece

"Zvjezdicama" neophodno vozilo za prevoz djece
Foto: N.N. | "Zvjezdicama" neophodno vozilo za prevoz djece

BANJALUKA-Centar za podršku porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu - Zvjezdice" posjetili su danas Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, i odbornici, gdje su se upoznali s problemima porodica korisnika ovog centra i razgovarali o mogućim rješenjima.

Željka Perišić-Ninković, direktorica Centra "Zvjezdice", kazala je da u njemu ima 115 korisnika i da daje mogućnost roditeljima, kada imaju potrebu, da dovedu svoje dijete na četiri do pet sati.

"Sa djecom rade logoped i defektolog, a želja i potreba je da nabavimo  vozilo koje će biti na usluzi roditeljima koji nisu u mogućnosti da dovedu dijete u Centar", kazala je Perišić-Ninkovićeva.

Dodala je da su upoznali predsjednika Skupštine grada i odbornike sa svom težinom problema s kojima se nose roditelji ove djece, kao i da je potrebno hitno sistemski rješavati sve probleme na koje nailaze ove kategorije.

Talić je rekao da je drugi put posjetio "Zvjezdice" u zadnja dva mjeseca.

"Prvi put sam dugo razgovarao s roditeljima i upoznao se s koliko teškim problemima se oni susreću. Svi smo opredijeljeni da dođemo do sistemskih rješenja. Grad već učestvuje i finansijski i na druge načine, i u prostornim kapacitetima,  kada je u pitanju pomoć ovom centru", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije