BiH

Aćić: Opozicija nije iskoristila mogućnost da uloži prigovor

Aćić: Opozicija nije iskoristila mogućnost da uloži prigovor
Foto: Arhiva | Aćić: Opozicija nije iskoristila mogućnost da uloži prigovor
Srna

BANJALUKA - Poslovnikom o radu Narodne skupštine Republike Srpske definisano je da poslanik kojem je izrečena mjera udaljenja sa sjednice ili njenog dijela može odmah uložiti prigovor u roku od tri minute, što opozicionari nisu uradili, izjavio je danas generalni sekretar Narodne skupštine Marko Aćić.

On je precizirao da je ova odredba definisana članom 165 Poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske, te ocijenio da najavljena inicijativa opozicije za njegovu smjenu nema uporište.

Aćić je podsjetio da su poslanici opozicije blokirali rad Narodne skupštine i onemogućili radno predsjedništvo da obavlja poslove za koje su u skladu sa Ustavom i zakonima izabrani.

"Poslovnikom o radu je decidno definisano da se mjera udaljavanja sa sjednice izriče narodnom poslaniku ili drugom učesniku u raspravi koji ometa ili sprečava rad na sjednici ili ne poštuje odluku predsjednika Skupštine", pojasnio je Aćić.

Komentarišući optužbe opozicije da Ministartvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske zavodi red u najvišoj zakonodavnoj instituciji, Aćić je rekao da MUP obezbjeđuje sve institucije Srpske.

"Zadatak MUP-a je da obezbijedi nesmetan rad i bezbjednost svih narodnih poslanika. Njegovi pripadnici nisu bili samo na današnjoj sjednici, nego od kako postoji najviša zakonodavna institucija. Oni obezbjeđuju ovu, kao i sve druge institucije", rekao je Aćić.

Poslanici opozicije još uvijek su u velikoj skupštinskoj sali, dok se redovna sjednica najviše zakonodavne institucije održava u maloj sali. 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije