BiH

Ahmetović: Osmanovića za mandatara Savjeta ministara

Ahmetović: Osmanovića za mandatara Savjeta ministara
Ahmetović: Osmanovića za mandatara Savjeta ministara

SARAJEVO - Sadik Ahmetović, jedan od sedmorice potpredsjednika SDA, za novog predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH predložiće Adila Osmanovića, kolegu iz najužeg stranačkog rukovodstva!

Ovo je danas za "Nezavisne" potvrdio sam Ahmetović, odgovarajući na ovaj način na jučerašnju kandidaturu Denisa Zvizdića, kojeg je na ovu poziciju predložio Bakir Izetvegović, zamjenik predsjednika SDA i trenutno prvi čovjek stranke.

"Ne želim ništa negativno govoriti o Denisu Zvizdiću, ali SDA ima i potpredsjednike i logično je da neko od njih bude kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Ja ću sutra na sjednici za ovu poziciju predložiti Adila Osmanovića, jer bi njegova kandidaturu pomirila sve probleme koje imamo u SDA i omogućila da se stranka u punom kapacitetu, a prije svega jedinstvena, suoči sa svim problemima koji pritišću BiH", rekao je Ahmetović.

Nakon najave ove kandidature izvjesno da je bi sutrašnja sjednica Predsjedništva SDA, na kojoj će biti utvrđen kandidat za prvog čovjeka izvršne vlasti u BiH, mogla da bude izuzetno burna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije