BiH

Aktivan požar kod Huma, nema opasnosti po stanovništvo

Aktivan požar kod Huma, nema opasnosti po stanovništvo
Aktivan požar kod Huma, nema opasnosti po stanovništvo

SARAJEVO - Požar koji se jučer aktivirao u nenaseljenom dijelu brdu Hum kod Mostara, lokalizovan je, ali još aktivan – saopšteno je iz Operativnog centra Federalne uprave civilne zaštite.

Dodaje se da nema opasnosti po stanovništvo i objekte.

Na području Mostara registrirani su požari uglavnom trave i raslinja na više lokacija i to u Bogodolu, na Buni, u Vrapčićima, Čulama, u Sjevernom Logoru, u Kosoru te u Onešćukovoj ulici.

Na planini Prenj, ispod Cetine, općina Jablanica, registriran je također požar. Radi se o nepristupačnom terenu. Gori nisko raslinje, a vatrogasci u Jablanici prate stanje na terenu.

U opštini Čapljina je takođe bilo požara i to u Višićima gdje je gorila trava, Ševaš Brdu gdje je gorio biljni otpad, u Strugama je gorilo smeće, te trava i raslinje, u Gabeli šuma i raslinje, u Prebilovcima trava i raslinje, a u Klepcima, kod kamenoloma, gorila je trava.

Na području Zeničko-dobojskog kantona, u općini Kakanj, vatrogasci su intervenisali na gašanju požara sijena u naselju Šimići.

Na području Tuzlanskog kantona, u općini Kalesija, jučer su vatrogasci imali jednu intervenciju na gašenju požara na pomoćnom objektu (štala) i oko 400 bala sijena u naselju Gornja Kalesija.

Požar je lokaliziran i ugašen, saopštila je Federalna uprava civilne zaštite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije