BiH

Ambasada SAD: Neosnovani i neozbiljni komentari iz SNSD-a

Ambasada SAD: Neosnovani i neozbiljni komentari iz SNSD-a
Foto: Ilustracija | Ambasada SAD: Neosnovani i neozbiljni komentari iz SNSD-a

SARAJEVO - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini odbacila je tvrdnje iz saopštenja Saveza nezavisnih socijaldemokrata u kojem se navodi "da su akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Džordža Soroša i njegovog referenta Brajana Hojta Jia, koja je stigla u RS, i dobro poznata ambasada u Sarajevu".

Iz Ambasade SAD su poručili da su ovakve tvrdnje neosnovane i neozbiljne.

"Ovi neosnovani i neodgovorni komentari ne mogu se ozbiljno shvatiti. Teorije zavjera kao što je ova samo služe da bi se odvratila pažnja od konkretnih problema u ekonomiji, pravosuđu i politici sa kojima se građani Bosne i Hercegovina suočavaju", rekli su za "N1" iz Ambasade SAD-a u BiH.

Podsjetimo, ranije u toku dana SNSD je upozorio da je nasilnim prekidom rada Narodne skupštine Republike Srpske Savez za promjene krenuo u najopasniju avanturu dosad - rušenje parlamentarne demokratije, a time i RS.

Iz SNSD-a su naglasili da su akciju nasilnog zauzimanja parlamenta osmislili dio političkog Sarajeva, ekipa Džordža Soroša i njegovog referenta Brajana Hojta Jia, koja je stigla u RS, i dobro poznata ambasada u Sarajevu.

"Političko Sarajevo želi da uništi RS, osoblje ambasade želi da uništi Milorada Dodika i SNSD. Šta žele SDS, PDP i NDP? Pošto nemaju prodršku javnosti, i to im je očito stavljeno do znanja, predloženo im je da krenu u rušenje najvažnijeg mjesta u državi - Narodne skupštine", navodi se u saopštenju SNSD-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije