BiH

Ana Brnabić sutra na inauguraciji Željke Cvijanović

Ana Brnabić sutra na inauguraciji Željke Cvijanović
Foto: Tanjug/Arhiva | Ana Brnabić sutra na inauguraciji Željke Cvijanović

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovaće sutra u Banjaluci konstitutivnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske i inauguraciji novoizabranog predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Na istoj sjednici, koja će početi u 14 časova, svečanu zakletvu položiće i novoizabrani srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Prva sjednica novog skupštinskog saziva zakazana je za 14.00 časova, a prije njenog održavanja u 12.00 časova novoizabranim poslanicima biće dodijeljeni sertifikati Centralne izborne komisije BiH.

Na konstitutivnoj sjednici biće izabrana Komisija za izbor i imenovanja i verifikovani mandati narodnim poslanicima, koji će položiti svečanu zakletvu.

Na predloženom dnevnom redu prve sjednice je izbor predsjednika i potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, kao i pokretanje inicijativa za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda parlamenta BiH i za izbor delegata u Vijeću naroda Srpske.

S obzirom da je krajnji rok za izbor delegata 6. decembar, parlamentrane stranke će do 28. novembra dostaviti Narodnoj skupštini Srpske liste kandidata za izbore delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda Srpske.

Konstitutivnom sjednicom predsjedavaće radno predsjedništvo, koje čine najstariji poslanik - Dane Malešević, kojem će pomagati tri najmlađa poslanika iz stranaka koje su dobile najviše poslanika u Narodnoj skupštini - Denis Šulić iz SNSD-a, Aleksandar Glavaš iz DNS-a i Davor Šešić iz SDS-a. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije