BiH

Austrijanci saslušali Banjalučanina zbog prijetnji Vučiću

Austrijanci saslušali Banjalučanina zbog prijetnji Vučiću
Austrijanci saslušali Banjalučanina zbog prijetnji Vučiću

BEČ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je da je pokrenulo istragu u vezi sa prijetnjama smrću premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koje su objavljene na "Fejsbuku".

"Pokrenuli smo istragu i ne komentarišemo istrage koje su u toku", rekao je večeras Tanjugu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Karl-Hajnc Grundbek.

Prijetnje upućene šefu srpske vlade upućene su sa profila "Goran Vlade Kerkez", čiji je vlasnik, kako se navodi, nastanjen u Salcburgu, a rodom je iz Banjaluke.

Vlasnik profila sa kojeg su upućene prijetnje premijeru Vučiću, Goran Kerkez, večeras je na svom "Fejsbuk" profilu napisao da ga je austrijska policija saslušala.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se nastavljaju prijetnje upućene premijeru Aleksandru Vučiću i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa kolegama iz Austrije identifikovalo one koji su iz te zemlje upućivali prijetnje.

On je juče izjavio da je Odjeljenje za visokotehnološki kriminal počelo istragu o prijetnjama ubistvom upućenim premijeru Srbije Aleksandru Vučiću koje je na društvenim mrežama uputila takozvana organizacija "Crna ruka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije