BiH

BORS: Odluka Ustavnog suda BiH na štetu svih

BORS: Odluka Ustavnog suda BiH na štetu svih
BORS: Odluka Ustavnog suda BiH na štetu svih

BANJALUKA - Ustavni Sud BiH kao i ostale pravosudne institucije na nivou Bosne i Hercegovine kao da se nadmeću u tome ko će na nepravedniji i besmisleniji način donositi odluke na štetu Srba i Republike Srpske, navodi se u saopštenju Boračke organizacije Republike Srpske.

Besmislena odluka Ustavnog Suda BiH da poslije 23 godine od rođenja Republike Srpske prizna taj dan, ali istovremeno pokušava da zabrani njegovo obilježavanje to i dokazuje. Uvjereni smo da je ova odluka prije svega na štetu same BiH, navodi se u saopštenju BORS-a.

"Boračka organizacija Republike Srpske na srcu da narednog 9. januara, kao i svih budućih, uzme masovno učešće u obilježavanju Dana Republike Srpske i da na taj način  najbolje pokažemo šta mislimo o odluci Ustavnog Suda BiH", pozivaju iz BORS-a.

Boračka organizacija daje punu podršku rukovodstvu Republike Srpske i predstavnicima srpskog naroda u zajedničkim institucijama BiH da dosljedno primjene Deklaraciju Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa obilježavanjem Dana Republike.

Takođe, navodi se u saopštenju, BORS zahtjeva od rukovodstva Republike i srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH da ni po koju cijenu ne smiju sprovesti diskriminatorsku odluku Ustavnog Suda BiH.

Srećan ti rođendan, Republiko, dodaje se na kraju saopštenja Boračke organizacije Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije