BiH

Bajić: Šarović dobija podršku stranaca ako prenese nadležnost za gas

Bajić: Šarović dobija podršku stranaca ako prenese nadležnost za gas
Foto: N.N. | Bajić: Šarović dobija podršku stranaca ako prenese nadležnost za gas

BANJALUKA – Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH je možda dobio podršku stranaca da se kandiduje na jednu od dvije izborne funkcije na narednim izborima u BiH u zamjenu za podršku prenosa nadležnosti za gasni sektor na nivo BiH, tvrdi Vanja Bajić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, tokom rasprave o novom zakonu o gasu.

Kako on tvrdi tokom skupštinske rasprave, Janez Kopač, generalni sekretar Energetske zajednice, vršio je pritisak da se nadležnost za gas prenese na nivo BiH, i da je o tome najviše razgovarao sa Šarovićem.

"Da li je to uslov da bi ministar Šarović dobio podršku stranaca? Mislim da se sve vrti oko toga", rekao je Bajić.

Ističe da je zbog sankcija Energetske zajednice blokirano sto miliona evra investicija u oblasti energetike u BiH, te da je za to najodgovornija FBiH.

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, je rekao da nije Šarovićev advokat, ali da nije korektno da se iznose ovakve optužbe na račun nekog ko nije prisutan u sali.

Ističe da kao njegov prijatelj zna da Šarović ne bi prenosio nadležnosti, niti da ima ovlaštenje da to uradi.

„G. Bajiću možete da upirete prstvom u mene jer sam ja ovdje i mogu da vam odgovorim, ali nije korektno da to govorite o čovjeku koji ne može da vam odgovori“, rekao je Čavić.

I Davor Šešić, poslanik SDS-a je rekao da sve što je Šarović radio, radio je s predstavnicima ministarstva energetike RS uz usaglašene stavove iz RS, te tvrdi da se radi o informacijama iz 'režimskih medija'.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije