BiH

Banjaluka: Obilježavanje dana boraca

Banjaluka: Obilježavanje dana boraca
Banjaluka: Obilježavanje dana boraca

Obilježavanje Dana boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Prvog srpskog ustanka, kojem će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Aleksandar Džombić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić i rukovodstvo Boračke organizacije Republike Srpske biće nastavljeno danas u Banjaluci.

Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Hrista Spasitelja i služenjem parastosa za poginule borce Odbrambeno-otadžbinskog rata danas se nastavlja centralna manifestacija obilježavanja Dana boraca. Nakon toga na groblju Sveti Pantelija i Spomen kosturnici u Banjaluci biće položeno cvijeće, a u KC Banski Dvor održaće se svečana akademija.

Obilježavanje ovog važnog datuma počelo je juče u Dobrunu, gdje je služena sveta liturgija u hramu Uspenija presvete Bogorodice , a nakon toga su iguman Klistrat i monah Serafim služili parastos za srpske ustanike iz 1804. godine i borce poginule u otadžibinskom ratu.

Delegacije institucija RS i opštine Višegrad položile su vijence na spomenik Voždu Karađorđu kod hrama u Dobrunu i na Spomenik braniocima RS u Višegradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije