BiH

Berton: OHR zabrinut zbog mogućih negativnih posljedica revizije

Berton: OHR zabrinut zbog mogućih negativnih posljedica revizije
Berton: OHR zabrinut zbog mogućih negativnih posljedica revizije

STOLAC - OHR pažljivo prati situaciju u vezi sa najavom bošnjačih predstavnika da će podnijeti zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije i zabrinut je zbog mogućih negativnih posljedica ove odluke, izjavio je danas prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Brus Berton

"Zabrinuti smo za moguće negativne reakcije nakon što je donesena odluka o pokretanju postupka revizije. Očekujemo da institucije BiH funkcionišu normalno. Što se tiče samog predmeta, nama je teško da komentarišeno nešto što ne proističe iz Dejtonskog sporazuma", rekao je Barton novinarima u Stocu.

On je poručio da se BiH mora fokusirati na budućnost, ekonomske reforme i generalno na sprovođenje Reformske agende, a nikako na prošlost.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio da je će sljedeće sedmice biti podnesen zahtjev za reviziju presude protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Najviši zvaničnici Republike Srpske i srpski predstavnici u institucijama BiH ranije su upozorili da je pokretanje procesa revizije neustavno i neprihvatljivo.

Rok za podnošenje zahtjeva za reviziju presude ističe 26. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije