BiH

Bevanda: Migranti su ilegalno premješteni u Salakovac

Bevanda: Migranti su ilegalno premješteni u Salakovac
Foto: N.N. | Bevanda: Migranti su ilegalno premješteni u Salakovac

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da na prošloj sjednici Savjeta ministara nije bilo formalnog zaključka o premještanju migranata iz Sarajeva u Salakovac kod Mostara.

"Apsolutno nije odobreno prebacivanje migranata u (centar za smještaj migranata) Salakovac kod Mostara. To se stalno zloupotrebljava u javnosti. Savjet ministara o tome nije donio odluku. Da budem precizniji – nije donesen nikakav zaključak", rekao je Bevanda za "Večernji list", izdanje za BiH.

Bevanda je pojasnio da je na posljednjoj zatvorenoj sjednici Savjeta ministara predstavljena informacija o migrantskoj krizi, ali da nije bilo nikakvih zaključaka, dodavši da je ministar bezbjednosti Dragan Mektić napustio sjednicu, "jer je žurio na televizijsku emisiju u Banjaluku".

"To najbolje govori o njegovim (Mektićevim) interpretacijama da je bilo šta zaključeno. On i ministar (inostranih poslova BiH Igor) Crnadak nisu bili na tom dijelu sjednice", naveo je Bevanda.

Bevanda je dodao da je na sjednici ponuđen i obiman materijal koji se zove Akcioni plan za rješavanje migrantske krize, te da je na kraju zaključeno da se nacrt tog plana usvaja.

"Ponavljam, nacrt, na koji su svi trebali dati mišljenja, komentare i prijedloge o tome šta dalje raditi", zaključio je Bevanda, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije