BiH

Bevanda i Vigemark: Neophodno usvojiti Zakon o akcizama

Bevanda i Vigemark: Neophodno usvojiti Zakon o akcizama
Foto: Srna | Bevanda i Vigemark: Neophodno usvojiti Zakon o akcizama

SARAJEVO - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Sarajevu sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom o nastavku provođenja ekonomskih reformi u BiH, pri čemu je istaknuta važnost usvajanja izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH, kao i ostalih zakonskih rješenja koja su predviđena Reformskom agendom.

Na sastanku je naglašeno da je došlo do zastoja u provođenju reformi, posebno onih koje se tiču investicionih projekata, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Bevanda je informisao Vigemarka o trenutnom statusu aranžmana između Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ i BiH što je, takođe, uslovljeno provođenjem reformi i usvajanjem zakonskih rješenja prihvaćenih u Pismu namjere.

Na sastanku je istaknuto i da su u Ministarstvu finansija i trezora BiH pri kraju procedure izrade budžeta za iduću godinu, te da se nastoji postići dogovor za skoro usvajanje Globalnog fiskalnog okvira da bi se ispoštovali zakonski rokovi za usvajanje budžeta na nivou BiH, ali i u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije