BiH

BiH i Kuba o unapređenju trgovinske razmjene

BiH i Kuba o unapređenju trgovinske razmjene
BiH i Kuba o unapređenju trgovinske razmjene

SARAJEVO - Ambasador BiH za Kubu sa sjedištem u Otavi Koviljka Špirić i zamjenik ministra inostranih poslova Kube Ana Teresita Gonzalez Fraga saglasile su se da između BiH i Kube nema otvorenih pitanja, ali da saradnju treba unaprijediti, prije svega, u oblasti trgovinske razmjene.

Sagovornice su zajednički konstatovale da problemi koji su pratili obje zemlje u proteklim godinama mogu biti motiv više za jačanje saradnje i razmjenu iskustava, te da prijateljstvo dvije zemlje treba biti motiv za unapređenje saradnje u svim sektorima.

Tokom službene posjete Špirićeve Kubi naglašeno je da treba iskoristiti priliku nove kubanske politike i otvaranja prema svijetu u političkom i ekonomskom pogledu kako bi BiH našla svoje mjesto u tim procesima.

Špirićeva je posebno naglasila značaj kubanskog iskustva u razvoju specifičnog zdravstvenog sistema i dinamičnom razvoju turizma, što može biti interesantno za BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Gonzalez Fraga je izrazila očekivanja da će se odnosi između dvije zemlje razvijati na zadovoljstvo obje strane.

Tokom ove posjete Špirićeva se susrela i sa ambasadorom Eliom Rodrigez Perdomom, zaduženim za poslove sa Evropom i Kanadom, te više zvaničnika Kube.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije