BiH

BiH između Merkelove i Erdoana

BiH između Merkelove i Erdoana
BiH između Merkelove i Erdoana

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je pozvan na inauguraciju turskog predsjednika, istog dana kada se održava sastanak o Balkanu u Berlinu.

Redžep Tajip Erdoan je za 28. avgust najavio preuzimanje pozicije predsjednika Turske, a to je dan za kada je njemačka kancelarka Angela Merkel zakazala konferenciju o zapadnom Balkanu u Berlinu, na koju je pozvan i Izetbegović, prenosi B92.

Bez ikakve sumnje Izetbegović će rado prihvatiti poziv, no problem bi mogao nastati, jer je Merkelova odavno uputila poziv liderima BiH, i liderima regiona na konferenciju o budućnosti BiH i ovog dijela Evrope.

"Na koji način će Izetbegović okončati  ovaj problem, da li će se izviniti Merkelovoj ili Erdoanu, ili će, pak, pokušati da se organizuje tako da stigne na oba poziva ostaje da se vidi", prenose mediji.

Erdoan je, kako navode turski mediji, sastavio listu svjetskih lidera koje će pozvati, a na kojoj će biti i američki predsjednik Barak Obama i ruski predsjednik Vladimir Putin, ali se očekuje da će oni ipak poslati samo svoje izaslanike. Očekuje se prisustvo evropskih zvaničnika i lidera zemalja iz okruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije