BiH

Bojić: Prenositi stavove Srpske ili BiH neće biti

Bojić: Prenositi stavove Srpske ili BiH neće biti
Bojić: Prenositi stavove Srpske ili BiH neće biti

PRIJEDOR - Kandidat SDS-a za Parlamentarnu skupštinu BiH Borislav Bojić izjavio je danas da će u parlamentu BiH predstavljati stavove iz Republike Srpske onako kako budu usaglašeni u Srpskoj.

"Stavovi Republike Srpske biće tako preneseni ili BiH neće biti. Ako se to ne sviđa kolegama iz Federacije BiH, mogu da se otcijepe, to je njihovo pravo", rekao je Bojić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Kandidat SRS Republike Srpske za Narodnu skupštinu Srpske Milanko Mihajlica izrazio je uvjerenje u pobjedu Saveza za promjene i njegovih kandidata za predsjednika Republike Srpske Ognjena Tadića i za člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića.

"Uvjereni smo i u pobjedu kandidata sa naših poslaničkih lista i da ćemo imati natpolovičnu većinu za formiranje Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH", rekao je Mihajlica.

Kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Dušan Berić rekao je da je zbir glasova koje su članice Saveza za promjene osvojile na izborima 2012. godine veći od zbira glasova vladajuće koalcije SNSD - DNS - SP na tim izborima.

"U oktobru očekujemo da ukupan broj glasova sa posljednjih izbora povećamo za još 30 odsto", dodao je Berić.

Predsjednik prijedorskog odbora Partije ujedinjenih penzionera Republike Srpske Milan Đudurović rekao je da se ova stranka priključila Savezu za promjene jer nije zadovoljna odnosom sadašnje vlasti prema penzionerima.

"Smatramo da bismo bez korjenitih promjena mogli čak doći u situaciju da se smanji sadašnji nivo penzija", dodao je Đudurović.

Koalicija SDS - PUP - SRS Republike Srpske predstavila je danas prijedorske kandidate za parlamente Republike Srpske i BiH - Ratka Stojića, Miodraga Deretića, Dušana Berića, Milanka Mihajlicu, Olgu Karajicu, Dijanu Grahovac i Borislava Bojića. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije