BiH

Bojić: SDS nikada neće uplašiti spiskovi koje vlast priprema

Bojić: SDS nikada neće uplašiti spiskovi koje vlast priprema
Foto: N.N. | Bojić: SDS nikada neće uplašiti spiskovi koje vlast priprema

BANJALUKA- Član Glavnog odbora SDS-a Borislav Bojić rekao je Srni da SDS nikada neće uplašiti spiskovi koje vlast priprema protiv funkcionera te stranke.

On je rekao da je član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac posljednji čovjek koji treba da govori o patriotizmu s obzirom na, kako je naveo, metode koje je njegova stranka koristila da bi došla na vlast u Republici Srpskoj.

Bojić je danas ocijenio da je metod prizivanja stranog intervencionizma politički manir SNSD-a, koji je na "tenkovima SFOR-a preuzeo vlast u Srpskoj, dok su članovi i funkcioneri SDS godinama bili žrtve progona međunarodne zajednice".

On kaže da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik krajem 2016. godine "otvoreno govorio o 'crnim knjigama'" u kojima planira da popisuje svoje političke protivnike.

"Ta stranka je još tada počela da sprovodi proces takozvane segregacije građana na podobne i nepodobne. Događaji tokom proslave Dana Republike - 9. januara, sa dovođenjem u institucije raznih tipova sa podebelim policijskim dosijeima, nastavak su te politike zastrašivanja političkih neistomišljenika", smatra Bojić.

"Potpuno smo odlučni da u oktobru (na opštim izborima) povedemo narod prema promjenama. Košarčeva izjava je izraz straha pred tim promjenama koje sigurno dolaze", rekao je Bojić, poručivši da će narod tada kazniti vlast i "politiku straha koju posljednjih godina očigledno siju u Srpskoj".

On je dodao da će Košarac i politički predstavnici SNSD-a morati da daju odgovore zašto su tokom dvanaestogodišnje vladavine "materijalno opustošili Srpsku i njene građane svojim kriminalnim politikama".

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da predsjednik SDS-a Vukota Govedarica plasiranjem neistina u sarajevskim medijma o "tobožnjim SNSD-ovim spiskovima nepodobnih Srba" pokušava da prizove međunarodnu intervenciju protiv ključnih institucija Srpske.

On je naveo da sarajevske i pojedine medije iz Srpske Govedarica, Mirko Šarović i drugi šefovi takozvanog Saveza za promjene danima zasipaju neistinama o nekakvim spiskovima nepodobnih Srba koje pravi vlast u Srpskoj, kao i o paravojnim formacijama koje u Srpsku navodno uvoze Rusi.

"Potom se takve dezinformacije putem lobističkih kanala SDA i tajne muslimanske policije objavljuju u britanskim i američkim medijima s ciljem da se prizovu sankcije i drugi vidovi strane intervencije prema nosiocima najvažnijih funkcija i ključnim institucijama Srpske", upozorio je Košarac.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije