BiH

Bolje mogućnosti za sredstva EU

Bolje mogućnosti za sredstva EU
Bolje mogućnosti za sredstva EU

TREBINJE - Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras u Trebinju da će opštine u Srpskoj ubuduće imati više mogućnosti za dobijanje sredstava EU radi realizacije značajnih projekta koji bi omogućili rješavanje problema nezaposlenosti.

"Borba za posao i očuvanje radnih mjesta evidentna je ne samo u Trebinju, već i u ostalim opštinama", rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je istakla da je Evropa, kao i BiH, suočena sa određenim problemima, ali da ta sredstva EU postoje i na raspolaganju su državama koje se približavaju Uniji.

Cvijanovićeva je sa predstavnicima lokalne vlasti razgovarala o mogućnostima angažovanja i o boljem pristupu sredstvima EU koja stoje na raspolaganju, o aktivnostima Vlade Srpske i o aktuelnim temama na području ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk je kao jedan od glavnih problema ove lokalne zajednice naveo nezaposlenost, ističući da će to uskoro biti promijenjeno realizacijom projekata kojim će biti zaposleno više stotina radnika.

On je podsjetio da je ovih dana u projektu "Znanjem do posla" zaposleno 120 mladih ljudi. Ćuk je najavio otvaranje pogona tekstilne fabrike u kojoj će biti mjesta za više od stotinu radnica, zatim dječijeg vrtića u prigradskom naselju, čija gradnja je u toku, kao i autobuske stanice čija gradnja treba da počne naredne sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije