BiH

Boljitak za lajk na Facebooku nudi 500 KM

Boljitak za lajk na Facebooku nudi 500 KM
Boljitak za lajk na Facebooku nudi 500 KM

SARAJEVO - Predizborna retorika i kampanja već je uveliko počela. Na društvenoj mreži Facebook sponzorirane stranice bh. političara „iskaču“ na zidovima korisnika Facebooka kao gljive poslije kiše, ali jedna sponzorirana stranica posebno je privukla pažnju, piše bh. novinska agencija Patria.

Naime, dok političari na takvim stranicama objavljuju svoje misli i hvale se onim što su napravili Narodna stranka radom za boljitak otišla je korak dalje, piše NAP.

Tako Boljitak za lajk nudi 500 KM stipendije. Boljitkov social media tim sa dopredsjednikom Boljitka, dopremijerom i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH Jerko Ivanković Lijanović, za sve svoje već postojeće fanove i sve one koji to tek postanu pripremio je stipendiju u iznosu od 500 KM, stoji na stranici Boljitka.

Pojašnjeno je da oni koji su već Boljitkovi fanovi direktno će s novim fanovima ući u bubanj, iz kojeg će nakon 28. aprila Boljitkov dopredsjednik Jerko Ivanković Lijanović izvući sretnog Boljitkovog stipendistu.

Ipak, uprkos ponuđenom novcu Fan stranica Boljitka nije zabilježila veći broj lajkova, pa trenutno Boljitak ima samo 3.194 fana.

Kako je potvrđeno novinskoj agenciji Patria iz Centralne izborne komisije (CIK) političke stranke mimo izbornog perioda (počinje kada CIK raspiše izbore op.a.) mogu da organiziraju nagradne igre.

‘’U ovom periodu mogu, ali onog momenta kada mi raspišemo izbore nema više nagradnih igara. Izborni zakon tretira samo taj period‘’, kaže za NAP Maksida Bajramović, portparol CIK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije