BiH

Boro Drljača traži donaciju za svoje selo

Dinka KOVAČEVIĆ

PRIJEDOR - Iako godinama živi i radi u Beogradu gdje je postao i jedna od najpoznatijih estradnih zvijezda u izvođenju krajiške pjesme, Boro Drljača ostao je vezan za svoje rodno selo Suvaja kod Bosanske Krupe. Međutim, godinama ga nije posjetio jer mu je tamo u proteklom ratu srušena kuća.

Iako se još prije pet godina prijavio za dobijanje donacije za obnovu rodne kuće, Drljača nije dobio ni prebijene pare.

On je u telefonskom razgovoru kazao da je ogorčen na komisiju koja donatorska sredstva u Krupi nekome dodjeljuje i šakom i kapom i u više navrata, dok drugi ne može dobiti ni feninga.

`U mojoj rodnoj Suvaji mi je u ratu sve porušeno, a prije pet godina sam se prijavio za dodjelu donacije. Od tada pa do danas jednostavno sam izostavljen sa svih spiskova. Misle možda u toj komisiji da ja imam para i da mi donacija nije potrebna, što je notorna glupost, jer ako imam pravo na to zašto ga ne bih iskoristio`, kazao je Drljača.

On je dodao da ima saznanja da neki ljudi iz Komisije za obnovu kuća povratnicima u Bosanskoj Krupi donaciju daju tek ako im dobro platiš.

`Da sam znao da neki i na ovaj način dolaze do donacija, tušno bih i ja komisiji koju hiljadu maraka, samo da mi se rodna kuća u selu izgradi, jer mi često moja prijeratna kućica i roditeljsko ognjište u san dolaze`, govori Drljača.

Nekada je, kaže, u Suvaju svraćao i po desetak puta godišnje, a sada mu se, veli, ne mili ni doći.

`Suvaja je sada pusto i napušteno selo, jer se u njega vratilo samo nekoliko porodica. Od moje velike rodbine svega njih šestoro. Ovaj predivan kraj tako propada, a mogao bi biti i turistička atrakcija jer je prava vazdušna banja`, kazao je Drljača.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije