BiH

Borenović: Idemo na sastanak sa SNSD-om, imamo šta reći

Borenović: Idemo na sastanak sa SNSD-om, imamo šta reći
Foto: Srna | Borenović: Idemo na sastanak sa SNSD-om, imamo šta reći

SARAJEVO - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas u Sarajevu da će se ova stranka odazvati pozivu SNSD-a za sutrašnje razgovore koji će biti prilika da se čuje šta SNSD ima da kaže opoziciji, ali i da opozicija kaže šta ona misli.

"Mi ćemo otići na sastanak, imamo šta reći", rekao je Borenović novinarima.

Navodeći da tek treba vidjeti šta će biti sadržaj tog sastanka, Borenović je ocijenio da je veoma bitno da opozicija i vlast mogu sjesti u datom momentu i razmijeniti mišljenja.

"Naše politike su jasne. Mi smo ulaskom u Parlamentarnu skupštinu BiH i Narodnu skupštinu Republike Srpske jasno rekli da prioritet političkog djelovanja mora biti da se konačno donese Izborni zakon koji će omogućiti fer i poštene izbore u ovoj zemlji, kao ključni preduslov da imamo slobodne i demokratske institucije koje će raditi svoj posao profesionalno, onako kako je predviđeno Ustavom i zakonima ove zemlje", rekao je Borenović.

Drugi prioritet PDP-a, prema njegovim riječima, jesu objektivni javni mediji i servisi u kojima će nadležna regulatorna i zakonodavna tijela moći da ih prate i primjenu njihove zakonske obaveze.

"Naš cilj je i efikasno pravosuđe i da ova zemlja bude normalna", dodao je Borenović, ističući da u PDP-u nemaju nijedan problem da to kažu javnosti, kao i političkim partnerima i suparnicima.

Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona BiH, on je precizirao da PDP razmišlja o tome kako bi se izborna pravila suštinski učinila poštenijim i kako bi izborni rezultat bio stvarna volja građana.

"Više mislimo o Izbornom zakonu i njegovim izmjenama na taj suštinski, konceptualan način, neko ga zove tehničkim, a manje o političkim dimenzijama na kojima insistiraju neke druge stranke", dodao je Borenović, navodeći da je i OEBS u svom izvještaju ukazao na potrebu izmjene Izbornog zakona kako bi se cijeli izborni proces učinio transparentnijim i efikasnijim.

Borenović je u Sarajevu učestvovao na međunarodnoj konferenciji "Problem skladišta/odlagališta radioaktivnog i nuklearnog otpada na lokaciji Trgovske gore".

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je Srni da će u Banjaluci sutra biti održani sastanci rukovodstva SNSD-a sa delegacijama SDS-a i PDP-a na kojima će biti razgovarano o učešću ove dvije partije u vlasti na nivou BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije