BiH

Borenović: Imaćemo najmlađu ekipu u BiH

Borenović: Imaćemo najmlađu ekipu u BiH
Borenović: Imaćemo najmlađu ekipu u BiH

BANJALUKA - Nakon što je Branislav Borenović izabran za novog predsjednika PDP-a, ova stranka u narednih petnaestak dana dobiće i nove potpredsjednike i članove Predsjedništva.

"Mislim da će to biti najmlađe predsjedništvo jedne stranke u BiH. Radićemo na što boljoj komunikaciji na terenu, sa svakim članom, simpatizerom i zainteresovanim građaninom kako bismo na bazi ekonomskih i političkih prioriteta izgradili najbolja moguća rješanja koja bi se mogla primijeniti u Vladi RS i institucijama RS", rekao je juče Borenović.

Podsjećanja radi, Borenović je na saboru PDP-a, koji je održan u subotu u Banjaluci, a koji je, kako kaže, bio pun emocija i pozitivnog naboja, bio jedini kandidat za predsjednika stranke.

Dosadašnji lider Mladen Ivanić nije se ni kandidovao, ali je proglašen za počasnog predsjednika stranke.

Ivanić je izjavio da je izabrao pravi trenutak da vođenje partije prepusti jednoj novoj generaciji.

"Mi dugogodišnji članovi ćemo i dalje biti PDP-ovi i svojim znanjem pomoći novim liderima da usmjere partiju", poručio je Ivanić.

Ono što je neuobičajno za naše prostore jeste da su promjene u ovoj stranci došle bez trzavica i raskola.

"Promjene kao proces treba shvatiti pozitivno. Pravimo jednu vrlo energičnu ekipu i imamo punu podršku svih mudrih i iskusnih glava u PDP-u koje ćemo uvijek pitati za savjet", rekao je Borenović.

Govoreći o ciljevima u narednom periodu, Borenović je rekao da PDP zajedno i u dogovoru sa Savezom za promjene hoće da ima najmanje deset zajedničkih kandidata za načelnike i gradonačelnike u opštinama i gradovima RS te da je cilj i preuzimanje Vlade RS, a ako ne uskoro, onda na izborima 2018. godine.

"Republika Srpska mora bolje. Želimo da uvedemo novu vrstu ponašanja u institucijama i da na efikasan način možemo mjeriti da li novi stručni ljudi i profesionalno orijentisani rade svoj posao", rekao je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije