BiH

Borenović: Izmjene Izbornog zakona – prioritet

Borenović: Izmjene Izbornog zakona – prioritet
Foto: Srna | Borenović: Izmjene Izbornog zakona – prioritet

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je u razgovoru sa zamjenikom šefa Delegacije EU u BiH Haldunom Sinom u Banjaluci da će jedan od prioriteta ove stranke biti inicijativa za izmjenu Izbornog zakona BiH.

Iz PDP-a je saopšteno da izmjene Izbornog zakona treba da obezbijede "poštene izbore čiji rezultati odgovaraju izbornoj volji naroda".

Borenović je rekao da su prethodni izbori pokazali da je cijeli proces potpuno obesmišljen bez novog izbornog zakona, te da je neophodno uvesti skeniranje glasačkih listića, video-nadzor biračkog mjesta, sprej za identifikaciju, centralno mjesto za brojanje glasova, te serijske brojeve na glasačke listiće, jer se samo tako minimalizuju šanse za izborne krađe i malverzacije.

Predsjednik PDP-a je sa Sinom razgovarao o političkoj situaciji nakon izbora održanih 7. oktobra.

Borenović je napomenuo da su jedan od stubova demokratskog društva nezavisni mediji, te da nezavisno, nepristrasno i tačno informisanje moraju biti okosnica izvještavanja Radio-televizije Republike Srpske, koja kao javni servis treba da služi interesima javnosti.

"Osnovna obaveza institucija je da građanima garantuje bezbjednost. Mi insistiramo na tome da institucionalno budu riješena najteža krivična djela, prije svega ubistvo Davida Dragičevića", rekao je Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije