BiH

Borenović: Opozicija će prisustvovati narednoj sjednici NS RS

Borenović: Opozicija će prisustvovati narednoj sjednici NS RS
Foto: Ilustracija | Borenović: Opozicija će prisustvovati narednoj sjednici NS RS

ISTOČNO SARAJEVO - Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović rekao je danas u Istočnom Sarajevu da će poslanici opozicije na narednoj sjednici parlamenta Srpske biti u sali i nastaviti insistirati na svojim legitimnim zahtjevima.

"To je naše legitimno pravo. Mi smo u parlamentu i iz njega ne idemo. Nas iz parlamenta mogu samo iznijeti", poručio je Borenović. 

Borenović smatra da je "vrlo upitno ko je danas vlast u Republici Srpskoj, na koji način je koncipirana, jer je većina formirana na bazi jedne sveopšte trgovine koju je omogućio Izborni zakon". 

Komentarišući izjavu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića da je opozicija prekršila Poslovnik o radu, a ne vladajuća većina, Borenović kaže da je narodnim poslanicima onemogućeno da učestvuju u radu Narodne skupštine samo zato što su insistirali na poštovanju Poslovnika i akata Narodne skupštine i insistirali na ustavnoj obavezi da parlament radi u svom punom kapacitetu. 

Borenović smatra da je Čubrilović mogao jednostavno rješiti ovaj problem - reći da prekida sjednicu i u roku od nekoliko dana, kada on kao predsjednik parlamenta odluči i obezbijedi uslove, da revizorski izvještaj bude na sjednici, da će biti nastavljen rad. 

"Neuvažavanjem stavova 31 narodnog poslanika pokazao je veliku slabost", rekao je Borenović, tvrdeći da "najveću odgovornost za to šta se desilo u Narodnoj skupštini Republike Srpske ima Nedeljko Čubrilović koji to nije smio dozvoliti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije