BiH

Borenović: PDP će djelovati opoziciono u novom sazivu parlamenta Srpske

Borenović: PDP će djelovati opoziciono u novom sazivu parlamenta Srpske
Foto: N.N. | Borenović: PDP će djelovati opoziciono u novom sazivu parlamenta Srpske

BANJALUKA - Lider Partije demokratskog progresa /PDP/ Branislav Borenović rekao je danas da će ova stranka u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske djelovati opoziciono, uz snažnu promociju rješenja koja su u interesu Srpske.

On je rekao novinarima nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a da će ova stranka nastaviti da djeluje u zajedničkim institucijama BiH štiteći interese Republike Srpske.

"Uvijek ćemo davati doprinos da se izgrade odgovarajući stavovi predstavnika Republike Srpske u institucijama BiH", poručio je Borenović.

Borenović je naveo da je Glavni odbor potvrdio da je PDP moderna, odgovorna narodnjačka stranka koja se zalaže za dosljednost, te pozvao sve političke istomišljenike da im se pridruže da zajedno rade na promjenama u Srpskoj, da stvaraju normalno, ekonomski snažno društvo u kojem će zakon jednako vrijediti za sve i u kojem će se živjeti normalno.

"Ključni prioriteti u našem djelovanju biće suštinska promjena Izbornog zakona da bismo imali fer i poštene izbore, te promjena uređivačke politike Javnog servisa Radio-televizije Republike Srpske kako bismo imali javni servis u službi svih građana, nepristrasan, objektivan i profesionalan", istakao je Borenović.

Prema njegovim riječima, PDP će se zalagati i za punu vladavinu zakona i djelovanje institucija, posebno na otkrivanju i kažnjavanju počinilaca neriješenih ubistava i drugih teških krivičnih djela u Srpskoj i BiH.

"Ostajemo dosljednji u provođenju naših politika. Naš poslanički klub je danas dobio podršku Glavnog odbora da djeluje opoziciono u Narodnoj skupštini i potvrdili smo da će šef Kluba u narednih šest mjeseci biti iskusni poslanik Perica Bundalo, a da će njegov zamjenik biti novi poslanik Jelena Trivić", dodao je Borenović.

On je rekao da ova partija ostaje dosljedna onome šta je govorila u predizbornoj kampanji i poručio da neće iznevjeriti narod.

Borenović je podsjetio da je ova partija na izborima osvojila 70.000 glasova za Narodnu skupštinu, 85.000 za Parlamentranu skupštinu BiH, što je, kako kaže, relevantan rezultat koji PDP-u daje veću odgovornost u budućem radu.

"Rezultatima za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike ne možemo biti zadovoljni. Izborni proces u BiH je bio pun nepravilnosti, neregularnosti, manipulacija i treba sve učiniti kako bismo promjenom Izbornog zakona dobili fer izbore", istakao je Borenović.

On je dodao da narod koji ih je birao traži od njih da u parlamentima i van njih djeluju kao alternativa aktuelnoj vlasti i oni će to učiniti.

Generalni sekretar PDP-a Perica Bundalo izrazio je zahvalnost poslaničkom klubu i Glavnom odboru koji su mu ukazali povjerenje da u narednom periodu vodi poslanički klub.

"Iskoristiću sve svoje znanje, sposobnost i iskustvo da to radim na častan i odgovoran način", poručio je Bundalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije