BiH

Borenović: Pokušaćemo da osporimo akte usvojene na nelegalnoj sjednici

Borenović: Pokušaćemo da osporimo akte usvojene na nelegalnoj sjednici
Foto: Velibor Tripić | Borenović: Pokušaćemo da osporimo usvojene akte na nelegalnoj sjednici

BANJALUKA - Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović izjavio je u Banjaluci da će opozicija u skladu sa Ustavom i zakonima pokušati da u nadležnim institucijama ospori akte koje je večeras usvojio parlament na, kako tvrdi, "nelegalnoj sjednici".

"Od danas više neće biti ništa isto. Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović je obmanuo Skupštinu i narod, rekavši da niko fizički ništa ne smije uraditi protiv poslanika i sa generalnim sekretarom Markom Aćićem pokazao je pravo lice", rekao je Borenović večeras novinarima u holu Narodne skupštine, nakon završetka skupštinske sjednice i dodao da opozicija neće noćiti u parlamentu.

On kaže da je opozicija odlučila da istraje i sačuva najvišu zakonodavnu instituciju i da traži da Čubrilović i Aćić odu sa funkcija ukoliko se želi zajednički rad u parlamentu.

Borenović kaže da će opozicija razgovarati sa građanima, držati parlamentarne časove i ukazivati na, kako tvrdi, "kriminalne aktivnosti vladajuće koalicije u Srpskoj".

"Ovdje je danas bilo mnogo pritisaka, prijetnji i pokušaja fizičkih obračuna. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je verbalno i skoro fizički nasrnuo na našeg poslanika Adama Šukala, što je nedopustivo", kaže Borenović.

Šukalo je najavio da će kod nadležnog tužioca sutra podnijeti prijavu protiv Lukača, zbog verbalnih prijetnji.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica smatra je da "režim u Srpskoj i represija moraju prestati".

U Banjaluci je večeras okončana redovna sjednica Narodne skupštine, kojoj nije prisustvovala opozicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije