BiH

Borenović: Posebna sjednica označiće "početak kraja SNSD-a"

Borenović: Posebna sjednica označiće "početak kraja SNSD-a"
Borenović: Posebna sjednica označiće "početak kraja SNSD-a"

BANJALUKA- Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da će se zahtjev SNSD-a za sazivanje posebne sjednice parlamenta Srpske u vezi sa radom predstavnika Saveza za promjene u institucijama BiH pretvoriti u svojevrsni “politički sud” u kojem će upravo SNSD morati položiti račune za proteklih osam godina vlasti u Srpskoj i BiH.

Borenović, koji je i šef Poslaničkog kluba PDP-a u Narodnoj skupštini Srpske, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci da PDP priprema prva 124 pitanja o “mini aferama” na koje će SNSD morati dati odgovore, ocjenivši da će ova sjednica označiti “početak kraja SNSD-a”.

On je rekao da su PDP i Savez za promjene u potpunosti spremni za posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, navodeći da će član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak zatražiti aktivno učešće na ovoj sjednici.

Komentrišući informaciju da je Upravni odbor Centralne banke BiH raspravljao o zahtjevu Predsjedništva BiH da se viškovi rezervi prenesu u takozvani investicioni fond, čime bi entiteti ostali bez 500 miliona KM koji bi bili preusmjereni za finansiranje institucija BiH, Borenović je rekao da su to “izmišljotine” jer je zakonom regulisano kako treba da radi Centralna banka BiH.

Govoreći o informaciji iz medija da se Fond PIO ponovo zadužuje za dodatnih 100 miliona KM, Borenović je rekao da se mora poštovati zakonska praksa da Narodna skupština mora odobriti sva kreditna zaduženja i garancije.

“Fond PIO je godinama u ogromnim problemima i deficit ovog fonda iznosi trenutno 215 miliona KM”, kaže Borenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije