BiH

Borenović: SZP ne odustaje od protesta

Borenović: SZP ne odustaje od protesta
Borenović: SZP ne odustaje od protesta

BANJALUKA – Branislav Borenović, predsjednik PDP-a je rekao da Savez za promjene ne odustaje od najvljenih protesta uprkos najavama SNSD-a da će vladajuća koalicija u RS organizovati svoje okupljanje skoro u isto vrijeme.

Zatražio je od Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS da obavjesti javnost da li su tačni Petrovićevi navodi da je odobrio njihov skup.

Pojasnio je da je zahtjev za održavanje mirnog okupljanja podnio još 28. aprila i to u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

Rekao je da su dobili sve potrebne dozvole i tehničke saglasnosti od grada, elektrokrajine, parkinga na okolnim lokacijama, kao i da su zaključili ugovor sa preduzerćima za razglas i binu kao i sa osobama koje će obezbjeđivati skup.

" MUP nije organ koji daje saglasnost već organ koji isključivo može da zabrani okupljanje u skladu sa članom 13. Zakona o javnom redi i miru, i to najkasnije 24 sata prije održavanja skupa", rekao je Borenović.

Dodao je da je Savez šokiran time što je Petrović građane koji će se okupiti na protestima Saveza za promjene nazvao izdajicima.

Borenović ističe da SNSD nosi punu odgovornost za sve što će se dešavati na skupu, te da je namjera Saveza da priotesti budu mirni.

" Oni na taj način preuzimaju punu odgovornost za bilo kakve nemire jer očigledno pokazuju namjeru da štite autokratski i doktatorski režim", naveo je Borenović.

Dodao je da se organizovanje kontramitinga nije moglo ništa drugo ni očekivati jer su oni i onako navikli da kradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije