BiH

Borenović: VSTS prije šest dana obaviješten o saslušanju Lepira i Vreće

Borenović:  VSTS prije šest dana obaviješten o saslušanju Lepira i Vreće
Foto: N.N. | Borenović: VSTS prije šest dana obaviješten o saslušanju Lepira i Vreće

BANJALUKA - Anketni odbor, formiran odlukom Narodne skupštine RS s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića, još prije šest dana je obavijestio Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH o zaključku tog odbora da uzme izjave glavnog okružnog tužioca u Banjaluci Želimira Lepira i postupajućeg tužioca u slučaju 'Dragičević' Dalibora Vreće.

Predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović je potvrdio da su takav dopis na vrijeme uputili predsjedniku VSTS-a Milanu Tegeltiji, te da je o tome govorio i na drugoj sjednici Odbora.

Lepir i Vrećo su pozvani da u petak, 25.maja, daju izjave Anketnom odboru u vezi sa 'slučajem Dragičević'.

Visoki sudski i tužilački savjet BiH zatražilo je danas mišljenje Komisije za etiku i Odjeljenja za pravna pitanja u vezi sa mogućnošću učešća Lepira i Vreće na sjednici Anketnog odbora.

Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija je, kako su objavili pojedini mediji, upoznao članove tog tijela o Lepirovom dopisu u kojem se traži stav te institucije u vezi sa namjerom Anketnog odbora da pozove na saslušanje Vreću, kao i da sam očekuje saslušanje pred Anketnim odborom.

Izjave Anketnom odboru dosad su dali direktor Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić, direktor policije RS Darko Ćulum i načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS Siniša Kostrešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije