BiH

Borenović traži da se redefinišu odnosi u Savezu za promjene

Borenović traži da se redefinišu odnosi u Savezu za promjene
Borenović traži da se redefinišu odnosi u Savezu za promjene

BANJALUKA - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović izjavio je danas da je potrebno redefinisati odnose u Savezu za promjene (SzP) i ojačati opozicionu borbu u Republici Srpskoj.

Borenović je rekao da očekuje da će SDS brzo završiti proces izbora predsjednika stranke, nakon što je Mladen Bosić juče podnio ostavku na tu dužnost.

"Spremni smo da sjednemo i razgovaramo (unutar Saveza za promjene), ali da se zna ko i koliko vrijedi. Spremni smo i da ga nazovemo 'savez za Republiku Srpsku' ili 'savez za Srpsku', koji će donijeti toliko željene promjene", rekao je Borenović novinarima u Banjaluci nakon razgovora sa direktorima pet domova zdravlja koji su poslovali pozitivno.

Prema njegovim rječima, potrebno je redefenisati, restrukturirati i ojačati opozicionu borbu u Srpskoj "kroz Savez za promjene ili možda kroz 'savez za Srpsku' ili na neki drugi način" i napraviti takvu vrstu strukture u kojoj će se znati ko, šta i na koji način radi.

Borenović je rekao da je održao sastanak sa direktorima domova zdravlja koji imaju uspješan rezultat da bi se pokrenula priča o tome šta uraditi u zdravstvu Srpske da bi bilo bolje.

On je naveo da zdravstvene ustanove u Srpskoj po osnovu poreza i doprinosa duguju 215 miliona KM, a najveći dužnik je Univerzitetski klinički centar RS, sa 72 miliona KM dugovanja.

Direktor Doma zdravlja Srbac Saša Jovičić smatra da domove zdravlja ne bi trebalo uvrstiti u trezorski sistem poslovanja, zbog toga što je veliki broj lokalnih zajednica u dugovima i da bi zbog toga takvo poslovanje ugrozilo funkcionisanje domova zdravlja.

Na sastanku su bili prisutni direktori domova zdravlja iz Srpca, Kotor Varoša, Bratunca, Gradiške i Pala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije