BiH

Borenović,Danijelson i Vigemark: Neophodne izmjene Izbornog zakona

Borenović,Danijelson i Vigemark: Neophodne izmjene Izbornog zakona
Foto: Srna | Borenović,Danijelson i Vigemark: Neophodne izmjene Izbornog zakona

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je danas da su neophodne izmjene Izbornog zakona BiH da bi se vratilo povjerenje u izborni proces i bila ispoštovana volja građana.

"Naš cilj je bio i ostaće izgradnja normalnog društva u kojem su obnovljene moralne i demokratske vrijednosti, a građani žive dostojanstvenim životima", rekao je Borenović na današnjem sastanku sa direktorom Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Kristijanom Danijelsonom i šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom.

Borenović je na sastanku, kojem je prisustvovao i predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, istakao da je jedna od prepreka ka izgradnji takvog društva i Izborni zakon koji ograničava demokratsku volju građana i stvara veliko nepovjerenje u regularnost izbornog procesa, saopšteno je iz PDP-a.

"S tim u skladu, izmjene Izbornog zakona u smislu skeniranja glasačkih listića, video nadzora nad biračkim mjestima, identifikacionog spreja i jedinstvenog mjesta za brojanje glasova su neophodne da bi vratili povjerenje u izborni proces, a volja građana bila ispoštovana", naveo je Borenović.

On je naglasio da je potrebno sprovesti ozbiljne ekonomske reforme radi izgradnje društva u kojem se živi finansijski stabilno, ali i reforme u oblasti vladavine prava koje bi obezbijedile poštivanje osnovnih ljudskih prava, a građani uživali slobodu, sigurnost i pravdu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije